Musik och skivbolag i dagens samhälle

Att skriva musik är något som många i samhället tror är ett jobb som innebär att fokusera på låtskrivande varje dag. I själva verket handlar låtskrivande och musik faktiskt om samma sak som alla andra företag, nämligen intäkter och pengar. Av denna anledning finns i dagsläget en mängd olika skivbolag som dominerar marknaden i sin helhet. Dessa är bland annat företag som EMI, Universal, Warner och Sony. Denna artikel kommer kolla närmre på hur skivbolag fungerar i dagens samhälle och hur människor lyssnar på musik.

Musik i telefonen

Numera lyssnar inte folk på musik tillsammans lika mycket längre, utan lyssnande på musik har övergått till något som är mer personligt, nämligen i telefonen. Detta har i sin tur gjort att behovet av bra telefoner har ökat, samt de olika tillbehören som kommer. Som tur är går det att köpa saker som IPhone pro 11 skal på internet och beställa hem direkt till dörren. På så sätt behöver man inte oroa sig för att produkter tar slut i butiker, utan det allra mesta som handlar om musik, telefoner och tillbehör till detta går att köpa direkt på nätet.

Stora skivbolag

När det kommer till skivbolag finns det en mängd olika i världen. Dock finns det också ett par svenska skivbolag, som exempelvis Sonora och Metronome. Dessa har funnits i flera år och startades i början och mitten av 1900-talet. Dock är det de stora internationella skivbolagen som dominerar marknaden i Sverige och resten av världen.

Internet och skivbolag

När man hör ordet skivbolag tänker man oftast på företag som faktiskt säljer riktiga skivor. Detta stämmer till stor del, då de olika skivbolagen som Sonora och Warner startade inom branschen med att just sälja skivor som det fanns musik på. På grund av internet har skivbolagen dock behövt ändra om sina strategier då människor inte längre köper faktiska skivor. Exempelvis har en del skivbolag satsat sina pengar inom andra branscher eller kanske till och med satsat mer pengar på livespelningar. Troligen kommer utmaningarna bara att bli fler för skivbolagen då alltfler väljer att lyssna på musik i telefonen eller på datorn.

Leave a Reply

mts_best