Imponera på dejten med dina skivbolagskunskaper

Att kunna mycket om musik i allmänhet och skivbolag i synnerhet kan av många anses som onödig kunskap, men inget hade kunnat vara mer fel. Att ha detaljerad kunskap om något är inte bara en bra grej i det sociala livet, du gör lätt nya vänner bland likasinnade. Att ha ett starkt intresse för något och djup kunskap om ämnet är också en bra sak att ha med sig in i dejtinglivet. Om du är ute efter en partner men vill spara dina pengar till att faktiskt dejta är ett bra första steg att kolla in gratis dejtingsidor för att hitta någon sida som passar dig. Nästa steg är förstås att sedan hitta en person som passar dig. Om du är tydlig med ditt starka musikintresse redan i din presentation så är det lättare att hitta en likasinnad. Att ha något att konversera om, både online och i kött och blod, är ett perfekt första steg till att inleda en längre relation. Det finns dock ett par fallgropar som du måste undvika att ramla ner i:

Bli inte för nördig

Det är en sak att ha djupa kunskaper om något. Men det är en helt annan sak att mästra och bli för detaljerad. Även om du vet allt om det svenska musikundret och kan alla skivbolags kataloger utantill är det kanske inte en monolog din dejt är intresserad av att lyssna på. Försök känna av när ett ämne är uttömt. Och som alltid: lyssna minst lika mycket som du pratar. Det är sexigt att vara intresserad av vad någon annan har att säga. Och vem vet, du kanske till och med kan lära dig något nytt om du använder öronen lika mycket som munnen.

Se till att ha andra ämnen att prata om också

Ett specialintresse är något som kan föra er samman. Men om ni inte bägge är totalnördar så kommer ni behöva kunna prata om andra saker också. Här gäller det att vara lyhörd för vad din dejt har att säga. Försök fånga upp vad han eller hon verkar vilja prata om och spinn vidare på de sidotrådarna. Ni kanske går från skivbolag till skivsamlande till att börja prata om vilka favoritsaker ni hade som små.

En fördel med onlinedejting är att du redan innan ni träffas första gången kan ta reda på en hel del om personen du ska träffa. Utifrån det går det också att i förväg planera ett antal samtalsämnen som du kan initiera om konversationen inte flyter på av sig själv. Det är inget du behöver skämmas för att göra, utan det är snarare en smart strategi. De flesta personer är lite blyga och avvaktande när de träffar någon för första gången. Att då ha förberett med lite sällskapsmässigt smörjmedel är att göra er bägge en tjänst.

Leave a Reply

mts_best