Ge ut din musik själv – hyr musikstudio

Det finns idag alla möjligheter att sprida och marknadsföra sin musik utan hjälp från ett skivbolag, tack vare internet och sociala medier. För att man ska kunna göra det måste man dock först ha spelat in något som man kan sprida, och om man inte har turen att äga en egen inspelningsstudio, eller ha råd att bygga en, finns ett tredje alternativ: att hyra tid i en musikstudio.

indoors-1869560_960_720För att man ska få ut så mycket som möjligt av sin tid i studion, och alltså hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt, är det viktigt att vara väl förberedd innan man går in. Det innebär till exempel att man bör vara ordentligt utvilad, så att man har tillräckligt med energi för att arbeta effektivt under de timmar man kommer att tillbringa i studion. Det är med andra ord inte en bra idé att halvsova några timmar på en soffa och sedan bege sig in i studion för att spela in sina låtar.

Självklart måste man också vara förberedd musikaliskt. Det gäller att ha övat in alla låtar så att de sitter som en smäck – då minskar man risken för misstag som kostar extra tid att fixa. Andra saker som kan kosta dyrbar tid i studion är att det blir problem med utrustningen, till exempel genom att en sträng går av, att ett skinn i en trumma går sönder eller att en trumpinne går itu. Man bör därför alltid se till att ha nybytta strängar och skinn, och att ha med sig en extra uppsättning av trumpinnar, plektrum och annat som kan gå sönder eller försvinna. Det är också en bra idé att stämma instrumenten innan man går in i studion, eftersom det är mycket onödigt att tillbringa dyra minuter på det, när man lika gärna kan göra det medan man väntar på sin tur.

Leave a Reply

mts_best