Warner Bros. Records

Warner Bros. Records är ett skivbolag som är det världskända filmbolaget Warner Bros. Studios musikdivision. Warner Bros. Studios visade redan under slutet av 1920-talet intresse för att etablera sig i musikbranschen. Men som följd av den stora depressionen under 1930-talet slutade företaget att producera musik, och det var först 1958, 25 år senare, som man beslutade sig för att försöka igen och bildade Warner Bros. Records. Efter en seg start så lyckades skivbolaget under 1960-talet nå framgångar, delvis på grund av musiker som Bob Dylan, Frank Sinatra och The Grateful Dead, men även genom LP-komedier som var populära på den tiden. Företag växte på 1970-talet på grund av att de lyckats ta sig in i den växande rockmusiken, och framgångarna når oanade höjder även under 1980-talet. På skivbolagets artistlista har vi genom åren en närmast oändlig rad av stora namn och de senaste årtiondena har detta legendariska skivbolag varit en av de största och mest framgångsrika aktörerna i musikvärlden.

Warner Bros Records idag

Warner Bros. bolag i musikvärlden är många, och de är ordnade under den globala koncernen Warner Music Group. Det är även Warner Bros. Records som idag är ett av flagskeppen inom Warner Music Group med ungefär 120 signerade artister aktiva idag. Skivbolaget har som de alltid haft, sitt huvudkontor i Warners Bros. klassiska högkvarter i Burbank, Los Angeles. Bland de idag signade artisterna finns världskända band och musiker som Coldplay, Kylie Minogue, Red Hot Chili Peppers, Linking Park och Liam Gallagher. Även superkända artister och erfarna som Neil Young och Eric Clapton är kvar hos bollaget. Så när Warner Bros. Records vill satsa stort på svenska Miriam Bryant har hon skäl att vara glad. Stjärnskottet från Göteborg har redan visat sig vara ett namn att räkna med, med skivor som sålt flera platina. Warner Bros. Records ser en ljus framtid för Bryant, som de menar har potential till att bli världsstjärna. Nu jobbar skivbolaget och artisten tillsammans för att försöka ta sig in i världsmarknaden. Få skivbolag i världen har så stor förmåga att hjälpa Bryant med denna dröm som Warner Bros. Records.

Vad gör Warner Bros. Records så lyckade?

Man kan fråga sig hur det kommer sig att Warner Bros. Record lyckats vara så framgångsrika genom åren. I grunden handlar det nog om att hitta rätt artister, och att hitta dem i rätt tid. Warner Bros. Records har en tydlig talang för detta. Men det gäller också att kunna veta hur man utvecklar sina artister till att bli mer och att veta hur man bidrar med högkvalitativ musikproduktion och marknadsföringsstrategier som hjälper musiken nå ut till så många som möjligt. Kanske har också den nära tillgången till andra produktionsbolag, särskilt filmproduktionen varit en viktig tillgång? Det är omöjligt att säga, men då så många artister som nått sådana storheter gör Warner Bros. Records tydligen någonting rätt. Miljoner och miljoner fans har detta legendariska skivbolag att tacka för otaliga storartade artister. Så tyvärr kanske Miriam Bryant snart får installera övervakningskamera för att skydda sig horder av fans från världens alla hörn.

Leave a Reply

mts_best