Starta eget skivbolag

Om man är musiker och vill ge ut sin egen musik, eller om man känner att det finns outgiven musik som man själv skulle vilja sprida, är lösningen att starta ett eget skivbolag. Det behöver inte vara så svårt som det låter – många artister har gjort det helt utan erfarenhet av att driva ett skivbolag. Att faktiskt starta bolaget är faktiskt inte svårare än att registrera det, så är man igång. Det som kan vara svårt är istället att marknadsföra sig för att hitta artister som passar skivbolagets profil och som vill ge ut sin musik via bolaget.cap-1838638_960_720 (1)

Det gör att man behöver en ganska stor ekonomisk buffert när man är i bolagets uppstartsfas, eftersom man kommer att ha många utgifter och inte så många inkomster. Man kan påskynda de få inkomster man har genom att sälja fakturor. På det sättet får man in pengarna från fakturorna direkt, och kan investera pengarna i marknadsföring, handpenning för en inspelningsstudio eller något annat som man behöver lägga pengar på i uppstartsfasen av ett skivbolag.

Beroende på vilken musik man har tänkt ge ut får man dock inte räkna med att bli rik på sitt skivbolag. Många som startar ett eget skivbolag gör det just för att kunna ge ut lite smalare musik, som inte har en så stor publik. Då kommer man sannolikt inte heller att sälja guld eller platina.

Leave a Reply

mts_best